DUZS demantira: poslali smo na vrijeme!

 

Na tekst pod naslovom „Kasni projekt višenamjenske zrakoplovne službe zaštite i spašavanja“, objavljen na portalu Obris.org 02. prosinca, reagirao je Kabinet ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje. DUZS je, naime, projekt odradio na vrijeme, što potvrđuju navodom iz demantija:

Povjerenstvo za izradu Projekta uspostave višenamjenske zrakoplovne službe za zaštitu i spašavanje, čiji je nositelj izrade nacrta Projekta Državna uprava za zaštitu i spašavanje, sukladno Odluci Vlade RH, dostavilo je u zadanom roku 30. studenoga 2012. godine Prijedlog Projekta uspostave višenamjenske zrakoplovne službe za zaštitu i spašavanje.

 Za potvrdu ove tvrdnje pitali smo ponovno i Vladu RH, a iz njene Službe za odnose s javnošću odgovoreno nam je sljedeće:

Potvrđujemo da je prijedlog projekta višenamjenske zrakoplovne službe dostavljen u Ured Predsjednika Vlade u petak, 30.11.2012. u poslijepodnevnim satima, te će proći uobičajenu proceduru.

 

Što nas je navelo na krivi zaključak?

U tekstu koji smo objavili prije dva dana zaključili smo da projekt kasni, te da Povjerenstvo koje Vladi treba predložiti nacrt projekta višenamjenske zrakoplovne službe ZiS nije „u zadanom roku predložilo Vladi nacrt i modele organizacije ove službe”, niti je Vlada „u zadanom roku” dobila na stol nacrt prijedloga projekta. Zadani rok bio je 30. studeni.

Naime, nakon što nam je Kabinet ravnatelja DUZS-a 27. studenog pismeno odgovorio da će „Povjerenstvo u zadanom roku predložiti Vladi RH načine i modele organizacije višenamjenske zrakoplovne službe”, od Vlade smo na sam dan „zadanog roka” zatražili odgovor na pitanje da li je prijedlog projekta stigao u Banske Dvore. Iz Vladine Službe za odnose s javnošću u petak, 30. studenog, u 19 sati i 15 minuta odgovoreno nam je tek: „Od predsjednika Povjerenstva izvješteni smo  da će u zadanom roku, Vladi Republike Hrvatske predložiti način i modele organizacije ove službe”. Budući je riječ o obećanju da će biti”, a ne da već jest, i to samo 4 i pol sata prije kraja 30. studenog, bila je iznimno mala vjerojatnost da će u kasnim večernjim satima prijedlog projekta završiti na stolu nekog od članova Vlade, uključujući i premijerovom. Sudeći prema novom odgovoru Vladine Službe za odnose s javnošću, ispada da je u trenutku pisanja njihovog prvog odgovora portalu Obris.org, DUZS-ov prijedlog projekta već bio predan u Ured premijera.

Poučeni onom narodnom poslovicom da je „obećanje ludom radovanje”, zaključili smo da će tako biti i ovoga puta – što se ipak na kraju nije obistinilo.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.