Dogovoren Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici

 

U subotu, 13. svibnja, na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) i 91. ZB na Plesu održat će se AIRVG2017 Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici, dakle nešto poput otvorenih vrata koja smo do sada imali prilike vidjeti. Posljedica je to dogovora postignutog u srijedu, 19. travnja, između zapovjednika HRZ i PZO brigadnog generala Miroslava Kovača i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, kao potpisnika Povelje prijateljstva „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“. U prigodnom priopćenju stoji da „HRZ i PZO, kao jedna od potpisnica Povelje prijateljstva – „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, podržava ideju i cilj projekta promoviranja Grada Velike Gorice kao Grada zrakoplovstva, tim više što na njegovom području baziraju dvije postrojbe i Zapovjedništvo HRZ-a i PZO-a”. Pritom je zapovjednik HRZ-a general Kovač istaknuo kako je „kvalitetna i konstruktivna suradnja s lokalnom samoupravom iznimno važna za sve sastavnice OS RH, pa tako i za HRZ“, dok je gradonačelnik Barišić podsjetio da je „Velika Gorica grad u kojem je koncentrirano najviše zrakoplovnih subjekata na malom prostoru i po tome je jedinstven u Europi“. Obje strane su definirale konkretna područja suradnja i moguće zajedničke projekte kojima će ojačati dosadašnju suradnju na obostrano zadovoljstvo.

Projekt „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“ pokrenut je prije otprilike godinu dana, a svrha mu je prepoznavanje i pozicioniranje Velike Gorice kao zrakoplovnog središta Hrvatske. Prvu Povelju prijateljstva gradonačelnik Barišić potpisao je 05. srpnja prošle, 2016. godine, i to sa predstavnicima: Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Međunarodne zračne luke Zagreb, Croatia Airlinesa, ZTC-om, Veleučilišta Velika Gorica, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Turističke zajednice Velike Gorice, te Aerokluba Velika Gorica. Tom je prilikom najavljeno da će se potpisnicima Povelje naknadno pridružiti i HRZ i PZO.

„U proteklih 20 godina postojanja Velika Gorica profilirala se kao jedan od najperspektivnijih i najbrže rastućih gradova u Hrvatskoj. Potpisivanje ove povelje dodatna je potvrda naših napora i aktivnosti u kontekstu stvaranja novih, perspektivnih i ambicioznih mogućnosti za naš grad. Velika Gorica dom je najvećeg hrvatskog aerodroma te time mora strateški i ciljano pristupati komuniciranju i predstavljanju svojih prednosti i projekata.
Ovaj projekt nije samo promotivan već i značajan poduzetnički pothvat koji podrazumijeva privlačenje novih investicija, jačanje poduzetničke klime, veću konkurentnost Velike Gorice te, najznačajnije, nova radna mjesta za naše građane. Naš grad prva je i najznačajnija točka za sve goste koji dolaze u Hrvatsku te je time važno komunicirati Veliku Goricu kao najveće zrakoplovno središte u Hrvatskoj i šire. Drago mi je i ovom prilikom zahvaljujem svim subjektima različitih djelatnosti vezanih uz zrakoplovstvo što su prepoznali ovaj projekt i odlučili sudjelovati u njemu,“

istaknuo je tada gradonačelnik Dražen Barišić.

HRZ i PZO, odnosno njegov zapovjednik Kovač, Povelju je potpisao 27. srpnja prošle godine, u prostorijama Gradske uprave grada Velika Gorica.

„Potpisivanje Povelje prijateljstva učvrstit će ionako dobre odnose Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i lokalne zajednice, Grada Velike Gorice, te pridonijeti razvoju budućih projekata koji će zrakoplovnoj zajednici smještenoj na području Grada omogućiti brže i efikasnije funkcioniranje i razvoj na dobrobit njihovih korisnika i stanovnika Velike Gorice,“

rekao je prilikom potpisivanja general Kovač.

Nažalost, bilo je potrebno gotovo godinu dana da se dogovori i neki konkretan projekt, točnije AIRVG2017 Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici, koji, vidi slučajnosti, pada baš tjedan dana prije lokalnih izbora.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.