Pokrenut postupak ustrojavanja posebnih studijskih programa za OS RH

 

Tjedan dana nakon što je Vlada RH na svojoj 103. sjednici donijela Odluku o pokretanju postupka za ustrojavanje posebnih studijskih programa za potrebe OS RH, ista je ta Odluka objavljena u Narodnim novinama (NN 91/13) od 17. srpnja 2013. Kako je i uobičajeno, Odluka stupa na snagu osmog dana od objave.

Bez puno objašnjenja, u Odluci se kaže tek: (1) da se pokreće postupak za ustrojavanje i akreditiranje posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske u okviru Sveučilišta u Zagrebu, (2) studijski programi počet će se izvoditi u akademskoj godini 2014./2015., a provodit će se u Oružanim snagama Republike Hrvatske – Hrvatskom vojnom učilištu »Petar Zrinski« i sastavnicama sveučilišta kao sunositeljima provedbe studijskih programa, (3) te se ovlašćuje ministar obrane da, u ime Vlade Republike Hrvatske, potpiše Sporazum o ustrojavanju posebnih studijskih programa za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske u okviru Sveučilišta u Zagrebu, (4) financijska sredstva za provedbu ove Odluke osigurana su u državnom proračunu Republike Hrvatske, na razdjelu Ministarstva obrane i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Što se operativnog dijela ovoga akta tiče, za provedbu Odluke zadužuju se Ministarstvo obrane i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, te se osniva posebno Povjerenstvo koje čine 3 predstavnika MORH-a i 2 predstavnika Ministarstva znanosti.

I na kraju, recimo još samo da se u Odluci objavljenoj u Narodnim novinama potkrala greška – pozivajući se na Zakon o Vladi RH, navodi se da je spomenuta Odluka donesena na “sjednici Vlade RH održanoj 13. srpnja 2013.” No sjednica Vlade o kojoj je riječ, dakle 103. po redu, održana je 2 dana ranije, 11. srpnja 2013. Ta greška neće utjecati na početak provedbe Odluke o pokretanju postupka za ustrojavanje posebnih studijskih programa za potrebe OS RH.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.