Piloti Borović, Ivandić i Selak na tribini FSB-a

 

Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu pozvao je ovih dana na  izuzetno zanimljivo javno predavanje naslovljeno “Prva nadzvučna krila HRZ-a u ratu i miru“. Tako bi u utorak, 9. svibnja, točno u podne, u Velikoj vijećnici FSB-a (južna grada, I. Lučića 5) u Zagrebu trebali o svojim iskustvima pričati Danijel Borović, Ivica Ivandić i Ivan Selak, ratni piloti MiG-21 i danas umirovljeni časnici HRZ i PZO. Kako poručuju iz zagrebačkog Sveučilišta:

Poslušajte iskustva naših prvih pilota MiG-21 u Domovinskom ratu, i mirnodopskom razdoblju, kad se stvaralo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Iskoristite priliku te saznajte kako je to biti pilot nadzvučnog aviona; kako je Ivica Ivandić sletio s avionom, koji se nalazi ispred FSB-a, nakon bliskog susreta s drvetom; što misle o perspektivi HRZ-a …“.

Događanje će se održati u organizaciji fakultetske Katedre za zrakoplovne konstrukcije u okviru Zavoda za zrakoplovno inženjerstvo i POJ, a na ovu tribinu FSB poziva “sve zainteresirane”.

Za ovu je prigodu izrađen i informativni letak, dostupan na internetskoj adresi: https://www.fsb.unizg.hr/atlantis/upload/newsboard/28_04_2017__26960_Tribina.HRZ.A4.pdf

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.