MORH raspisao natječaj za kadete

 

U četvrtak, 14. ožujka 2013. godine, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Natječaj za stipendiranje 60 studenata od 1. godine prediplomskih studija, a za stjecanje akademskog naziva prvostupnika. Odabrani stipendisti, koji svoj studentski put započinju upisom u akademskoj godini 2013./2014., bit će tijekom svog stipendiranog studiranja u statusu kadeta. Od kandidata, primljenih u program “Kadet” i poticanih tijekom studiranja, očekuje se završetak visokoškolskog obrazovanja na jednom od pobrojanih hrvatskih sveučilišta. Ondje će kadeti, uz redoviti nastavni program pojedinih fakulteta, slušati i dodatak – program vojne obuke, u kojem će izučavati nastavne sadržaje specifične za vojni poziv. Tijekom trajanja studija kadeti imaju osiguranu stipendiju, besplatnu stručnu literaturu, smještaj, potreban prijevoz i prehranu, te po završetku studija – osiguran posao u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Na natječaj, otvoren do 3. svibnja 2013. godine, mogu se prijaviti svi kandidati koji u akademskoj godini 2013./2014. planiraju upisati jedan od pet nabrojenih Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pet Fakulteta Sveučilišta u Splitu. Sa zagrebačkog Sveučilišta mogu se prijaviti studenti svih smjerova (1) Fakulteta elektrotehnike i računarstva, (2) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, (3) Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, i (4) Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, kao i studenti sa smjera aeronautike-vojni piloti (5) Fakulteta prometnih znanosti. Sa Sveučilišta u Splitu se na natječaj mogu prijaviti studenti (1) Pomorskog fakulteta (smjer brodostrojarstvo), (2) Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, (3) Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, (4) Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i (5) Kemijsko-tehnološkog fakulteta.

Natječaj za program civilno-vojnog školovanja “Kadet” otvoren je isključivo državljanima RH, rođenima 1993. ili kasnije, oba spola, s upisanim 1. semestrom redovitog studija (o čemu, nakon upisa na fakultet u srpnju 2013. godine, treba dostaviti i potvrdu jednog od traženih fakulteta) – koji zadovoljavaju sigurnosni kriterij i ispunjavaju propisane kriterije za kadeta, temeljem psihologijskog ispitivanja i zdravstvenih pregleda.

Prijave se podnose u Odsjecima za poslove obrane koji pojedine kandidate vode u evidenciji vojnih obveznika, odnosno prema mjestu prebivališta za žene. Potrebne preslike dokumenata nije potrebno ovjeravati kod javnog bilježnika, dok će originalni dokumenti biti traženi samo od kandidata koji prođu konačni odabir natječaja. Kandidatima koji ne budu ispunili sve potrebne uvjete natječaja, dokumenti neće biti vraćeni.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.