Milanović u posjetu SOA-i

 

Danas je u sklopu svojih redovnih aktivnosti predsjednik RH Zoran Milanović posjetio Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA), gdje se sastao s novim/starim ravnateljem SOA-e Danielom Markićem.

Milanoviću su prezentirani misija, ustroj i prioriteti rada SOA-e, kao i glavni razvojni projekti, nakon čega je obišao radne prostore i urede u sjedištu SOA-e. Posebno mu je predstavljen dio operativnih i tehničkih sposobnosti Agencije, s naglaskom na Centar za kibernetičke tehnologije SOA-e. Centar je središnja točka razvoja novih sposobnosti SOA-e u zaštiti hrvatskog kibernetičkog prostora od naprednih kibernetičkih prijetnji. Riječ je o još jednoj takvoj organizacijskoj jedinici, koja je pred očima javnosti osvanula u najskorije vrijeme – baš jednako kao što su i Oružane snage RH prošle godine krenule u ustrojavanje svog Zapovjedništva za kibernetički prostor, kojeg se krajem prosinca 2019. i praktično vidjelo na djelu u međunarodnoj vježbi “Cyber Coalition 2019”.

Ovaj posjet organiziran je 8 dana od Markićevog reizbora na mjesto direktora SOA-e. Temeljem supotpisa predsjednika RH Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića dosadašnji ravnatelj SOA-e Daniel Markić imenovan je na istu dužnost. Novi četverogodišnji mandat počeo mu je 6. svibnja ove godine.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.