General pukovnik Kruljac razriješen dužnosti

 

Kratkim priopćenjem iz Ureda Predsjednika, a nakon nepuna dva dana pravosudnih postupanja, razriješeni  su operativni problemi koje je Oružnim snagama stvorilo USKOK-ovo uhićenje zapovjednika kopnene vojske general-pukovnika Mladena Kruljca. Napomenuvši kako smo ovakav razvoj situacije smatrali vjerojatnim još u petak 8. srpnja, prenosimo tekst priopćenja:

Predsjednik Josipović razriješio general pukovnika Mladena Kruljca s dužnosti zapovjednika Hrvatske kopnene vojske

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i uz suglasnost ministra obrane, donio je odluku o razriješenju general pukovnika Mladena Kruljca s dužnosti zapovjednika Hrvatske kopnene vojske. Odluka je stupila na snagu 10. srpnja 2011. godine“.
Iako je ova kratka i poprilično štura odluka objavljena oko 15 sati u nedjelju, 10. srpnja, za pretpostaviti je da su spomenute konzultacije obavljene dan ranije, dok se čekalo Županijski sud u Osijeku i njegovu odluku oko izricanja mjere pritvora osumnjičenome generalu (i dužine pritvora koji bi se izreklo).
Izricanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana i konačno je zapečatilo generalovu sudbinu na mjestu zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.