General Kruljac vjerojatno i dalje u pritvoru!

General Kruljac ima dugo iskustvo u sustavu, o kojem može pričati

Nakon iznenadnog privođenja u petak 8. srpnja, generalu Mladenu Kruljcu  samo dan kasnije određeno je 30 dana pritvora. Nakon toga, u nedjelju 10. srpnja smijenjen je s mjesta zapovjednika Hrvatske Kopnene vojske – mjesta gdje ga je ekspresno zamijenio general Dragutin Repinc. I time je nastupila jednomjesečna tišina, tek ponekad prekidana naznakama da se general iz Slavonskoga Broda misli braniti aktivno – iznošenjem svojih navodnih saznanja o bivšim kolegama generalima i njihovim moguće protuzakonitim rabotama unutar vojske i obrambenoga sustava općenito.

Tko zna je li među njima i odnedavno umirovljeni general zbora Josip Lucić, kojeg je taj isti USKOK u Osijeku navodno nedavno ispitao. Nagađa se da je govora bilo o korištenju vojne mehanizacije u svrhe koje nisu “po PS-u”. Jutarnji list tu čak navodi procjene nekakvih nadležnih službi koje govore o radovima ukupne vrijednosti oko 250 milijuna kuna, a koje je inženjerija HV radila “po babi i stričevima”.

Pretpostavlja se da bi iskazi pritvorenog generala Kruljca mogli biti sjajan izvor informacija i temelj za buduće istrage USKOK-a.

Prema saznanjima portala Dnevnik.hr, USKOK je u sklopu tekuće istrage protiv general-pukovnika Mladena Kruljca Županijskome sudu u Osijeku podnio zahtjev za produženje pritvora za još 60 dana. O tom bi se zahtjevu trebalo raspravljati sutra, 9. kolovoza, kada ističe i prethodno određeni pritvor od 30 dana. No, to nije kraj problema koje general Kruljac posljednjih dana ima s hrvatskim pravosuđem, budući mu je sudski blokirana prodaja i korištenje njegove znatne imovine.

Dok njegov odvjetnik Marko Dumančić smatra kako “više nema razloga da ostane u pritvoru.”, USKOK tvrdi da nije ispitao sve svjedoke – a na njih bi Kruljac mogao utjecati ako izađe na slobodu. Dakle, ništa od izlaska na svjež zrak!

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.