General Josip Lucić pred USKOK-om?

Bivši načelnik GS OS RH Josip Lucić

Prema tvrdnjama portala Dnevnik.hr i Večernjega lista,  USKOK u Osijeku ovih je dana ispitivao umirovljenog generala i donedavnog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Josipa Lucića.

Nije poznato s čime je konkretno bilo vezano to ispitivanje, ali mediji prvenstveno špekuliraju o njegovoj ulozi oko građevinskih poduhvata Oružanih snaga u uvali Kovčanje na otoku Mali Lošinj.

Ime generala Lucića spominje se i kao dio navodnoga popisa od dvanaestak dužnosnika Oružanih snaga i Ministarstva obrane RH, za koje se priča kako je protiv njih Vojna sigurnosno-obavještajna agencija podnijela kaznene prijave.

Tijekom saborskog istražnog povjerenstva o “aferi kamioni”, general Lucić bio je  javno saslušan u Saboru kao djelatni general i obnašatelj dužnosti načelnika Glavnog stožera OS RH. Tada, ali i kasnije, pokazivao je izuzetnu sklonost sudjelovanju u svakojakim političkim igrama.

Nakon nepuna dva mandata na mjestu “prvoga vojnika” (od 16. siječnja 2003. godine), smijenjen je s te pozicije u veljači 2011. godine. Imenovanje na drugi mandat i gotovo faraonska dužina ukupnog obavljanja ove dužnosti  višekratno isuzazivali diskusije te prigovore, kako šire tako i stručne javnosti .

Podsjećamo da je u prvoj polovici srpnja uhićen, a potom i ekspresno smijenjen s mjesta zapovjednika Kopnene vojske, general Mladen Kruljac, koji broji posljednje dane do isteka pritvora.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.