Đuro Đaković i Patria zajedno na treća tržišta

 

Danas su iz slavonsko-brodskog Đure Đakovića stigle lijepe vijesti. U kratkom priopćenju poslanom medijima, Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. (društvo u sastavu Grupe Đuro Đaković) potpisalo je s finskim naručiteljem Patria Land Systems (društvom u sastavu Grupe Patria) ugovor o proizvodnji i isporuci borbenih oklopnih vozila Patria AMV 8×8 u vrijednosti od 26 milijuna eura. Nakon dugo nagađanja, sada je i službeno potvrđeno da se radi o proizvodnji i isporuci vozila za treća tržišta.

Patria i Đuro Đaković do sada su uspješno surađivali na proizvodnji i isporuci borbenih oklopnih vozila za Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, kada su Đuro Đaković Specijalna vozila proizvela borbena vozila za Hrvatsku vojsku, dok je Patria osigurala svu potrebnu tehnologiju. Posao za Hrvatsku vojsku stvorio je temelje za izlazak na treća tržišta, nakon kojeg je potpisan i Okvirni sporazum o suradnji ove dvije tvrtke u zajedničkom nastupu na trećim tržištima za prodaju borbenih oklopnih vozila.

„Ovo je prvi izvozni projekt u obrambenoj industriji za Đuro Đaković nakon gotovo 30 godina, kada je Đuro Đaković proizveo i isporučio tenkove M-84 za Kuvajt. Ovaj posao je ključni dokaz uspješnosti i vizije zajedničke suradnje Đure Đakovića i Patrie te je, vjerujem, samo početak i budućih sličnih projekata”,

izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

„Patria je zadovoljna suradnjom s Grupom Đuro Đaković i ovaj ugovor pokazuje snažnu predanost nastavku dugogodišnjeg partnerstva između Patrije i Đure Đakovića i u budućnosti “,

zaključio je Mika Kari, predsjednik Uprave Patria Land Systems.

Prema neslužbenim informacijama, kao i dosadašnjim spekulacijama, kod spomena “trećeg tržišta” misli se upravo na Kuvajt i zemlje Perzijskog zaljeva.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.