BREAKING NEWS: Opet odgođena kupovina borbenih aviona!

 

Danas, 4. veljače 2021. godine, održana je 42. sjednica u aktualnom sastavu Vlade Republike Hrvatske. Nakon njenog završetka, premijer Andrej Plenković je u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice održao i kratku konferenciju za medije, prije nego se produžilo na za 14 sati zakazan pogreb saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana, preminulog 31. siječnja od posljedica bolesti Covid-19.

Među odgovorima na novinarska pitanja, koja su krenula sa stranačkim kandidatom za lokalne izbore, pa onda i pridržavanjem epidemioloških mjera, te sudbinom članarine za Hrvatsku gospodarsku komoru, našlo se i pitanje o sudbini tekućeg posla kupovine borbenih aviona. Dakle, premijer Plenković je u desetoj minuti svog odgovaranja, na novinarsko pitanje “Kada ćete donijeti odluku o borbenim avionima? Rekli ste početkom godine…” kratko zaključio:

Pričekati ćemo još. Pričekat ćemo još. To je bilo… To je bilo prije nego što se dogodio potres. U ovom trenutku imamo fokus na… na Banovinu, i na… ja se nadam, sutra, usvajanje zakona“.

Nakon ove crtice, koju se mimo toga nije službeno ranije objavilo, tema se odmah vratila na domaću politiku, moguće stranačke kandidate za gradonačelnika Zagreba, pitanja reakcije Vlade RH na način kako je rektor Boras reagirao na optužbe za uznemiravanje na Sveučilištu u Zagrebu, imenovanje Martine Dalić na čelno mjesto u Podravci te druge aktualnosti.

Nažalost, time se ponovila situacija iz početka travnja 2020. godine, kada je hrvatska javnost o razvoju ovog monumentalnog posla javne nabave saznala – ne sustavnim obavještavanjem poreznih obveznika, već onako… više slučajno – u odgovoru na novinarsko pitanje ubačeno dužnosniku na brzaka, gotovo s nogu…

Pitanje je samo – kada je pravo vrijeme za kupovinu aviona. Dok bi zdrav razum rekao – “prije izumiranja nadzvučne komponente HRZ-a”, politički i politikantski odgovor glasi – “onda kada nam treba hvalospjev za predstojeće (parlamentarne) izbore”.

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.