ZTC – demanti, ispravak netočnih informacija ili dopuna

 

Temeljem teksta “ZTC – iz problema u nove probleme“, koji smo na portalu Obris.org objavili 6. lipnja ove godine, u našu je redakciju stigla i reakcija. Riječ je tu o email poruci dipl.ing. Darka Cigrovskog, predsjednika Uprave trgovačkog društva “Zrakoplovno-tehnički centar d.d.” iz Velike Gorice. Sadržaj ove poruke prenosimo u cijelosti:

Temeljem članka 40.Zakona o medijima(NN 59/04, 84/11 i 81/13 zahtijevamo da objavite ispravak netočnih informacija, po slijedećem

Poštovani poradi iznošenja točnih informacija dostavljamo vam slijede podatke koje možete provjeriti i u neovisnom revizorskom izvješću, a u svezi naslova “ZTC iz problema u nove probleme“

dipl.ing. Darko Cigrovski

1.       Do do 12. 06. 2014. ZTC d.d. je izvršio ugovorene radove prema MORH-u(neke i prije rokova), osim remonta 2 helikoptera(problem ukrajinska kriza).

2.       Ukupni prihodi u 2014. godini bilježe rast 87,6% , financijski prihodi čine porast od 191%

3.       Troškovi osoblja manji su za 8,1%

4.       Povećan je broj radnika za 8 ljudi

5.       Po prvi put društvo bilježi pozitivan rezultat u 2013. god.

Sve ostalo su netočna podmetanja. Navedene podatke  možete provjeriti osobnim uvidom kod nas ili Vam možemo poslati izvješće“.

Nadamo se kako ćemo u skoro vrijeme doista biti u prilici osobnim uvidom provjeriti spomenute navode, te vidjeti i izvješća o kojima je tu riječ. Nadamo se da će time postati jasnije što se točno skrivalo iza kriptične izjave ministra obrane Ante Kotromanovića: “… imamo u tom društvu određenih problema, i mi moramo na jedan način reagirati“, izrečene na sjednici Vlade RH 5. lipnja ove godine – u obrazloženju još jednog posezanja Vlade RH u sam ustroj ovog javnog poduzeća.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.