Na Plesu uvedena zabrana snimanja i fotografiranja

 

Kako je 10. ožujka 2022. godine izvijestio portal AvioRadar, na prostoru ZL Franjo Tuđman nastupila je zabrana fotografiranja i snimanja. Za detalje o tome su upitali koncesionare zračne luke (tvrtku MZLZ d.d.), te od njih dobili i odgovor koji ovdje prenosimo u cijelosti:

“Vezano za Vaš upit, možemo Vas obavijestiti da je Međunarodna zračna luka Zagreb u utorak, 08. ožujka 2022. putem svojih internih kanala, na sve potrebne adrese, a prema zahtjevu Postaje aerodromske Policije, proslijedila  Obavijest o zabrani fotografiranja i snimanja na području graničnog prijelaza.

U Obavijesti je navedeno da na temelju članka 21. Pravilnika o obavljanju poslova nadzora državne granice (Narodne novine, broj: 30/14, 43/14 i 72/17)  te zahtjeva Postaje aerodromske policije Pleso, nije dopušteno neovlašteno fotografiranje i snimanje.

U ovom trenutku možemo nadodati da će nadležna tijela u nadolazećem vremenu definirati koji su uvjeti potrebni, kako bi se odobrili mogući pojedinačni zahtjevi za fotografiranje i snimanje.”

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.