Isprobajte simulator za F-16!

 

Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj danas je na svojoj Facebook stranici objavilo poziv na sudjelovanje u vrlo zanimljivoj nagradnoj igri, u kojoj je glavna nagrada let na F-16 u simulatoru koji stiže u Republiku Hrvatsku za tjedan dana.

Da bi pogledali video i potom komentirali, potrebno je otići na Facebook stranicu Veleposlanstva SAD-a u RH: https://www.facebook.com/usembassycroatia/videos/388107855521452

Podsjetimo, SAD su na ponovljenom natječaju za nabavu VBA za potrebe HRZ-a ponudile novi F-16 Blok 70/72, i ovo zasigurno treba gledati baš u tom svjetlu. Kako je za idući tjedan aktualno najavljen i službeni posjet američkog državnog tajnika Mike Pompea Hrvatskoj, riječ će gotovo pa biti o „tjednu SAD-a u Zagrebu“, a zasigurno o intenzivnom valu politikog lobiranja i po pitanju borbenih aviona.

Podsjetimo da je jedan takav simulator proizvođač F-16, kompanija Lockheed Martin, pokazao i na prošlogodišnjem vojnom sajmu ASDA 2019 u Splitu. Interes za simulator tada je bio velik, kao što će – nesumnjivo – biti interes i za ovaj zanimljiv događaj sljedećeg tjedna na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Ako se dvoumite – svakako se prijavite, let na simulatoru F-16 svakako nije težak, možda oborite i pokoji neprijateljski avion, a ovo je jedinstvena prilika da postanete pilot borbenog aviona na barem 5 minuta!

Lockheed Martinov simulator za F-16 na sajmu ASDA 2019 (Photo: Antonio Prlenda)

 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.