Buljević o budućnosti HRZ-a

 

Izvor: MORH/OS RHNa jutrošnjoj sjednici saborskog Odbora za obranu, u sklopu rasprave o proračunu za ovu, 2016. godinu, ministar obrane Josip Buljević nakratko se dotaknuo i vruće teme opstanka nadzvučne komponente HRZ-a, odnosno odluke o njenoj budućnosti koja bi se morala donijeti do kraja ove godine.

„Ove godine po tom dokumentu (Dugoročni plan razvoja OS RH, op.a.), znači do kraja 2016., moramo donijeti odluku o budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Hoćemo li je donijet’ – teško mi je to u ovom trenutku govoriti. Možda bih bio najsretniji da ove godine ne donosimo tu odluku. Međutim, dajte mi još nekoliko mjeseci da snimim stanje u Ministarstvu obrane, u samom Ratnom zrakoplovstvu, u svemu tome… Ono što vam ja, kao ministar obrane, mogu garantirat’ je to da svi razvojni projekti će se nastavit, da ćemo u velikom postotku ispoštovat’ planove iz DPR-a OS. Nažalost, nećemo moć’ napravit’ ono što sam planirao, a to je poboljšanje uvjeta života vojnika… Napravit ćemo ono što je nužno i što moramo napravit’. Međutim, napravit ćemo, iskreirat ćemo jednu privremenu strategiju Ministarstva obrane da možemo funkcionirat, da možemo zadržati sve razvojne projekte i da možemo funkcionirat’ u okviru ovoga proračuna.“

Nažalost, teško da se može računati na to da će među razvojnim ili čak bilo kakvim drugim projektima biti i nadzvučno zrakoplovstvo, za koje više nije čak ni „5 do 12“.

——————-
15.3.2016 – Odbor za obranu – ministar Buljević o budućnosti nadzvučnog zrakoplovstva

——————-

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.