Napokon objavljen Registar branitelja

 

U Muzeju suvremene umjetnosti danas je svečano predstavljen Registar branitelja iz Domovinskog rata, pregled oko kojeg se u Hrvatskoj već godinama lome koplja. Predstavljanje je započelo nekoliko minuta nakon 12.30 sati i trajalo je oko pola sata, tijekom kojih su se zainteresirani promatrači mogli na velikome platnu upoznati s novim preglednikom, te za primjer – ratnim putevima četvorice ministara iz aktualne vlade.

Predrag Matić “Fred”, ministar branitelja, Ante Kotromanović, ministar obrane i Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, svoj su puni ratni put pismenom dozvolom u cijelosti objavili u ovom javnome Registru – koji će ubuduće biti dostupan na internetskoj adresi www.registar.branitelji.hr. U publici je sve to popratio dobar dio državnoga vrha, predvođen Ivom Josipovićem, saborskim Josipom Lekom, ministrima Andreom Zlatar Violić, Mirandom Mrsićem i Željkom Jovanovićem, te Dragom Lovrićem, načelnikom GS OS RH.

Čitavo je događanje nadležno Ministarstvo branitelja RH popratilo web-streamingom, direktnim video prijenosom, koji je, osim na internetskim stranicama tog tijela, bio preuzet i u nizu hrvatskih medija. Nažalost, vjerojatno zbog velikoga interesa javnosti, ta je veza bila isprekidana – dok je sam Registar postao operativno dostupan petnaestak minuta nakon najavljenog otvaranja u 13 sati.

 

Ministar obrane Ante Kotromanović u očima Registra branitelja

 

S obzirom na zanimanje javnosti i dugogodišnje iščekivanje (potkrijepljeno i interesom za ilegalno objavljen popis, koji je svojedobno bio dostupan na http://www.registarbranitelja.com/), za pretpostaviti je kako će službeni Registar branitelja, od danas pa za duže vrijeme, biti predmetom pasioniranog pregledavanja i istraživanja – sa ili bez objavljenih punih “ratnih putova” (“ratnih tijekova” u žargonu Registra) brojnih javnih osoba, veterana i “veterana”.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.